ACTUALITATE

Școlile de șoferi, în atenția parlamentarilor. Ce vor să schimbe

Publicat cu

pe

Publicarea rezultatelor examenelor, a ratingurilor şcolilor de conducători auto şi a feedback-ului clienţilor sunt doar o parte din măsurile despre care se vorbește legat de școlile de șoferi din România. Acestea sunt în atenția parlamentarilor, care propun o serie de schimbări. Se vorbește despre asta fiindcă România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu are o lege pentru şcolile de conducători auto.

„România face, din acest punct de vedere, o notă distinctă în sensul în care organizarea şi funcţionarea şcolilor de conducători auto este prevăzută într-o lege a transportatorilor de marfă şi persoane. Sistemul actual de pregătire a conducătorilor auto din România se confruntă cu numeroase probleme care au un impact negativ, semnificativ asupra siguranţei rutiere, calităţii instruirii oferite şi integrităţii procesului de obţinere a permisului de conducere.

Pentru a răspunde nevoilor actuale din acest sector de activitate trebuie să facem schimbări legislative de substanţă, care să asigure, în mod profesional, predarea cunoştinţelor, a aptitudinilor şi comportamentelor esenţiale pentru siguranţa circulaţiei oricărui solicitant de permis auto. Principalele argumente pentru care trebuie să începem acest proces cât mai curând posibil sunt creşterea siguranţei rutiere, modernizarea programelor de instruire, asigurarea calităţii instruirii, promovarea transparenţei şi responsabilităţii şi combaterea practicilor frauduloase şi corupţiei.

Prin implementarea unor programe de instruire mai riguroase şi actualizate, şcolile de conducători auto pot contribui la formarea unor şoferi responsabili şi mai bine pregătiţi pentru a face faţă diverselor situaţii pe drumurile publice. Prin adaptarea programelor de instruire la noile tehnologii şi la schimbările din mediul rutier, conducătorii auto vor fi mai bine pregătiţi pentru provocările din trafic.

Prin standarde mai clare şi mai exigente pentru şcolile de conducători auto, se poate asigura o pregătire de calitate pentru toţi cursanţii. Publicarea rezultatelor examenelor, a ratingurilor şcolilor de conducători auto şi a feedback-ului clienţilor poate contribui la o concurenţă sănătoasă şi la îmbunătăţirea continuă a serviciilor oferite”, spune deputatul Cristian-Paul Ichim.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version