Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SEINI – Urmărire ca-n filme pentru prinderea unui tânăr aflat la volanul unui autoturism fără numere

Publicat cu

pe

Ieri, 28 noiembrie, la ora 12.55, în timp ce polițiștii din Seini efectuau serviciul de patrulare, pe raza localității Viile Apei, au observat că din sensul opus se deplasează un autoturism care nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare. În acel moment s-au efectuat semnale regulamentare de oprire a autoturismului în cauză, însă conducătorul autoturismului nu a oprit și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, folosind semnalele luminoase și acustice din dotarea autospecialei, prin localitatea Viile Apei, iar apoi prin orașul Seini, unde și-a continuat deplasarea pe un drum neamenajat care duce spre o pădure.
După aproximativ 500 de metri autoturismul urmărit de polițiști a intrat frontal într-un copac, iar conducătorul autoturismului a deschis portiera și a fugit.
Pe timpul urmăririi, polițiștii au folosit armamentul din dotare, în încercarea de a opri autoturismul urmărit.
Au fost constituite echipe complexe de cercetare, care au procedat la căutarea bărbatului în zona împădurită, sprijiniți și de un cuplu chinotehnic al unității canine, în paralel cu efectuarea investigării tehnico-științifice a locului faptei.
Bărbatul, identificat ca fiind în vârstă de 24 de ani, din județul Satu Mare, a fost găsit și a fost condus la sediul poliției.
Fața de conducătorul auto, polițiștii din Seini au dispus măsura reținerii pentru 24 ore.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat – art. 229 alin. 1 lit. d și alin. 2 lit. b Cod penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat – art. 334 alin. 1 Cod penal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, art. 335 alin. cod Penal.
Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate