Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Și am avut prima noapte cu temperaturi sub 0 grade Celsius

Publicat cu

pe

Și am avut prima noapte din acest sezon 2024-2025 cu temperaturi care au comobât sub 0 grade Celsius. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că în zona montană înaltă, peste 1700 de metri (inclusiv la stația meteo Iezer) au căzut în cursul zilei de ieri precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar temperaturile au înregistrat valori negative, până la -2 grade Celsius.

Azi vremea va fi rece pentru această perioadă, cu un cer temporar noros. Va ploua pe arii extinse la munte și local în rest. În zona montană la altitudini de peste 1700 m precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale ziua, cu viteze la rafală de până la 45…55 km/h, iar pe crestele montane de peste 60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 13 grade iar cele minime intre 2 si 5 grade. Izolat, in zonele joase, vor fi conditii de ceață.

Oficialii CJSU spun că „s-au trimis adrese în vederea pregătirii pentru sezonul de iarnă. Pe zonele de munte, pasurile montane Gutâi și Prislop pot interveni cu utilaje și material antiderapant la nevoie, dacă situația o impune. La fel pe zona Cavnic. Probleme nu am avut în trafic sau pe drumuri din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo