POLITICA

ȘI AȘA ȘI AȘA – Serbia își menține angajamentul de a adera la UE, dar afirmă că nu-și va schimba politica față de Rusia

Publicat cu

pe

Serbia își menține angajamentul de a adera la Uniunea Europeană, dar nu-și va schimba politica față de Rusia, a declarat vineri președintele Aleksandar Vucic într-o conferință de presă televizată, potrivit Le Figaro.

Fără a o spune direct, președintele sârb a reiterat că Belgradul nu va introduce sancțiuni împotriva Moscovei pentru invazia sa în Ucraina. “Din a treia zi a conflictului din Ucraina ne-am declarat poziția și 70 de zile mai târziu o menținem”, a precizat Aleksandar Vucic. În 25 februarie, Aleksandar Vucic a afirmat că Serbia susține pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei, consideră invazia rusă ca fiind “ceva foarte rău”, dar nu va impune sancțiuni Moscovei.

Președintele sârb a subliniat că este supus la “presiuni” pentru a armoniza politica Belgradului cu cea a statelor membre ale UE și pentru a introduce sancțiuni împotriva Rusiei. “Serbia nu își va călca în picioare și nici nu își va anula prieteniile din est și nu-mi pasă de puterea presiunilor care vor veni”, a spus el. “Doar forța intereselor Serbiei ar putea schimba poziția noastră”, a mai spus Aleksandar Vucic.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version