Connect with us

ACTUALITATE

SIGHET – O nouă ediție a Festivalului de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni

Publicat cu

pe

Municipiul Sighetu Marmației a găzduit ieri cea de-a XXX-a ediție a Festivalului de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni, eveniment organizat de Uniunea Ucrainenilor din România – Filiala Maramureș, în parteneriat cu Vicariatul Ortodox Ucrainean din România.

Festivalul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de Părintele Nicolae Lauruc, Vicar al Vicariatului Ortodox Ucrainean din România în biserica ortodoxă ucraineană din centrul orașului. Apoi, grupuri de colindători, îmbrăcați în costume populare specifice localităților cu populație majoritar ucrainană au pornit în paradă până în parcul central unde are loc și la această oră tradiționalul concert de colinde.

„Am avut bucuria de a fi oaspeți a sute de etnici ucrainieni sosiți din toate colțurile României, dar și din Ucraina și Republica Moldova, cărora li s-au alăturat distinse oficialități din țară și străinătate. Prezența la Sighet a Ambasadorului României în Ucraina, Excelența Sa domnul Alexandru Victor Micula și a Ambasadorului Ucrainei în România, domnul Paun Rahovei a fost apreciată și aplaudată de toți cei prezenți, români și ucrainieni deopotrivă”, a transmis Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate