Connect with us

ACTUALITATE

SIGHET – O nouă ediție a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă Marmația

Publicat cu

pe

Municipiul Sighetu Marmației, în parteneriat cu Centrul Cultural, Muzeul Satului Maramureșean și Universitatea Babeș-Bolyai, Extensia Sighetu Marmației/Facultatea de Geografie, organizează în Muzeul satului în aer liber pe data de 27 decembrie 2021 a LIII-a ediție a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă Marmația 2021.
Festivalul Marmația este cel mai longeviv eveniment de acest gen din România. În fiecare an în data de 27 decembrie, la Sighetu Marmatiei isi dau întâlnire într-un spectacol tradițional de cântec și bucurie colindători din Țara Maramureșului și întreaga Românie.
Luni, 27.12.2021, la ora 13.00 pe ulițele din Muzeul satului, pornește Alaiul – parada ansamblurilor populare din satele maramureșene și invitații lor. Anul acesta s-a optat pentru un concept participativ la care sunt invitați să contribuie toți cei prezenți : artiști, comunitate și turiști.
După paradă, până la ora 16.30, în patru puncte dedicate din muzeu se vor prezenta și explica principalele valori culturale maramureșene de care se leagă festivalul de datini și obiceiuri de iarnă: colindele, dansurile și jocurile de iarnă, scenariile de teatru popular și contextul general în care au evoluat ele – Maramureș – Civilizația lemnului.
Accesul spre muzeu este facilitat de compania de transport local MaraNord, începând cu ora 12.00 din Cuza-Vodă, cu o frecvență de 30 de minute.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate