ACTUALITATE

SIGHET – Peste 1.000 de ucraineni au intrat ieri în țară pe la vamă, 12 au trecut înot Tisa

Publicat cu

pe

În data de 8 martie a.c., în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației 1.319 persoane și 154 autoturisme. Din cele 1.319 de persoane, 1.125 sunt cetățeni ucraineni. Au solicitat azil în PTF Sighetu Marmației nouă persoane.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat 12 cetățeni ucraineni, bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 56 de ani, care au trecut prin apa râului Tisa, din Ucraina în România. Aceștia au fost depistați pe direcția localităților de frontieră Sighetu Marmației și Tisa.
Alți doi cetățeni ucraineni au fost depistați de către polițiștii de frontieră pe direcția localităților Sarasău și Valea Vișeului. Ambii cetățeni ucraineni au vârsta de 30 ani. Toți cetățenii ucraineni depistați au solicitat o formă de protecție statului român.
Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 56%. Sunt cazați în prezent 81 cetățeni ucraineni.

 

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version