Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

SIGHETU MARMAȚIEI – Supraveghere video în municipiu, cu contribuția Uniunii Europene

Publicat cu

pe

Municipiul Sighetu Marmației derulează în calitate de Partener Proiectul ”Safe Future”/RO-UA, CBC 2014-2020 finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun RO-UA 2014-2020, Obiectiv tematic 8. Provocări comune în domeniul siguranței și securității, Prioritatea 4.3. Prevenirea și combaterea criminalității organizate în cooperare cu instituțiile poliției.

Miercuri 15 decembrie 2021 în Sala Transist a Primăriei Sighetu Marmației a avut loc o întâlnire cu rol consultativ, la care au participat, alături de Primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, reprezentantul Consulatului General al României la Solotvino, Gheorghe Anghel, reprezentanți ai structurilor de securitate și ordine publică, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, ai agenților economici, consilieri locali, oameni de presă, membrii ai societății civile, ai instituțiilor de cultură, precum și ai furnizorilor de servicii publice.
Discuțiile s-au purtat în jurul obiectivelor principale ale proiectului: instalarea unui sistem de supraveghere video și înființarea unui centru de colectare și stocare a datelor, cu rolul de a identifica, problemele cu care se confruntă municipalitatea la nivel de securitate și ordine publică, de a căuta soluții la problemele identificate, precum și de a stabili noi obiective în vederea implementării unor viitoare cereri de finanțare.
În funcție de natura activității, invitații au răspuns și la întrebări privind combaterea și prevenirea comportamentelor antisociale și a actelor de vandalism, nivelul de siguranță al cetățeanului în municipiul Sighetu Marmației, eradicarea faptelor cu caracter infracțional.
Un aspect important a fost atins de reprezentanții Direcției Poliției Locale, care au vorbit despre misiunea ce și-o asumă prin gestionarea sistemelor de supraveghere video, în cadrul acestui proiect.
Valoarea totală a proiectului este de 1.461.700,16 euro (7.123.741,89 lei), Municipiului Sighetu Marmației revenindu-i suma de 163.978,32 euro (799.164,47 lei), din care 131.503,95 euro (640.897,65 lei) este contribuția Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate