Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

SIGURANȚĂ – IGSU va monta gratuit 10 mii de detectoare de fum, în sute de localități din țară

Publicat cu

pe

Autoritățile au planificat montarea a 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon în mai multe județe, inclusiv Alba, Brașov, Caraș Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea. Potrivit declarațiilor șefului DSU, Raed Arafat, fiecare județ va selecta între 10 și 15 localități în care detectoarele vor fi instalate în urma discuțiilor cu autoritățile locale și cetățenii interesați. Detectoarele sunt donate de E.ON și Delgaz Grid.

Anul trecut, în România au avut loc peste 6.600 de incendii la locuințe, cu o medie de 18 pe zi, conform datelor furnizate de IGSU. Aceste incendii au afectat 1.125 de persoane, dintre care 268 și-au pierdut viața. Principalele cauze ale incendiilor în locuințe includ coșurile de fum defecte sau necurățate (33%), instalațiile electrice defecte (23%), mijloacele de încălzire (14%), focul deschis (8%) și alte circumstanțe (22%). Astfel, 94 de persoane au murit anul trecut din cauza intoxicării cu fum și monoxid de carbon, în urma utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire, a neglijării curățării coșurilor de fum sau a exploatării incorecte a instalațiilor electrice.

Autoritățile subliniază importanța detectoarelor de fum, monoxid de carbon și gaze în detectarea și anunțarea promptă a incendiilor sau a scurgerilor de gaze. Aceste dispozitive au rolul principal de a avertiza imediat apariția unui incendiu sau a unei scurgeri de gaze, contribuind la limitarea efectelor negative ale unui incendiu și, implicit, la salvarea de vieți și reducerea pagubelor materiale.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate