POLITICA

SLOVACIA – Premierul Robert Fico a primit un plic anonim în care se afla un glonț

Publicat cu

pe

Guvernul slovac a anunțat miercuri că premierul Robert Fico a primit un plic ce conținea un glonț, expediat de o persoană necunoscută. Deși detaliile despre acest incident sunt încă limitate, autoritățile au fost informate și au demarat o investigație.

Această amenințare vine la câteva luni după o tentativă eșuată de asasinat asupra lui Fico, care a zguduit Europa și a scos în evidență diviziunile profunde din societatea slovacă. Atacatorul, un bărbat de 71 de ani care a acționat singur, a declarat că a fost motivat de dezacordul cu politicile guvernului. Acesta se află în prezent în custodia poliției, fiind acuzat de terorism și riscând o pedeapsă de până la detenție pe viață.

În urma atacului, Fico a suferit răni grave și a necesitat mai multe intervenții chirurgicale. În prima sa apariție publică de după incident, premierul a acuzat opoziția că ar fi orchestrat atacul.

Criticii lui Fico susțin că guvernul său folosește tactici similare celor din Ungaria, vizând presa, instituțiile anticorupție și comunitatea LGBTQ+, și că adoptă poziții apropiate de Kremlin în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version