Connect with us

TEHNOLOGIE

SOCIAL MEDIA – Un bug Facebook trimitea automat cereri de prietenie

Publicat cu

pe

Meta a descoperit, reparat și cerut scuze pentru un bug care trimitea în mod automat cereri de prietenie din partea utilizatorilor Facebook.

Gigantul american Meta anunță că a lansat un patch prin care este rezolvată o problemă care a stârnit atât consternare, cât și amuzament în rândul utilizatorilor Facebook în ultimele zile.

Bug-ul făcea să fie trimise cereri de prietenie automate, între utilizatori, dar fără acordul acestora. De multe ori, utilizatorii nici nu realizau că s-a trimis dinspre propriul cont o astfel de cerere.

Din câte se pare, bug-ul își intra în rol în momentul în care un utilizator Facebook vizita profilul altui utilizator – simpla accesare a unui profil de Facebook ducea la trimiterea unei cereri de prietenie către acesta.

Din această cauză, s-au creat tot felul de situații, de la utilizatori supărați că au ajuns să trimită cereri de prietenie unor persoane pe care vroiau să le blocheze, la cei care, astfel, au aflat cine le urmărește cu atenție profilul de Facebook. Meta a reparat, însă, rapid bug-ul și și-a cerut scuze pentru eventualele situații stânjenitoare create.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate