Connect with us
Descarcă aplicația

STIREA ZILEI

SOLICITARE – Studenții din Baia Mare vor intrare gratuită la muzee

Publicat cu

pe

Liga Studenților „Pintea Viteazul” Baia Mare solicită ca studenții să poată beneficia de intrare gratuită la muzee, așa cum se întâmplă și în alte orașe precum Cluj-Napoca, București sau Iași.

Reprezentanții studenților susțin că o singură zi pe săptămână cu intrare gratuită pentru tineri și studenți ar putea face o mare diferență.

”Vreau doar să văd arta, nu să o cumpăr. Într-un oraș cu o bogată tradiție culturală și istorică, precum Baia Mare, tinerii și studenții nu beneficiază de gratuitate la muzee. De ce? Cum reușesc muzeele din Cluj-Napoca, București sau Iași să ofere intrare gratuită? Chiar dacă prețul de acces la muzeele din Baia Mare variază între 1 și 5 lei, pentru un tânăr aflat la început de drum, chiar și un leu poate conta.

O singură zi pe săptămână cu intrare gratuită pentru tineri și studenți ar putea face o mare diferență, atrăgând mai mulți vizitatori către muzeele din oraș. În Franța, la Louvre sau Musée d’Orsay, tinerii sub 26 de ani au acces gratuit. În Spania, la Museo del Prado, studenții și tinerii sub 18 ani beneficiază de aceleași facilități. Aceeași situație se întâlnește și în Marea Britanie, Austria sau Olanda.

Cum de pot aceste țări și orașe cu o cultură la fel de bogată ca Baia Mare să ofere intrare gratuită tinerilor, iar orașul nostru nu? De ce trebuie să plătim ca să ne cunoaștem propria istorie?”, spun cei de la Liga Studenților „Pintea Viteazul” Baia Mare.

Vlad HERMAN

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo