ADMINISTRATIE

SOLUȚIE PENTRU BAIA MARE – Ionel Bogdan: ”Avem nevoie de parcări supraterane, cu boxe de depozitare”

Publicat cu

pe

Candidatul PNL la Primăria Baia Mare, Ionel Bogdan, spune că municipiul are nevoie de parcări supraterane, cu boxe de depozitare, în contextul în care în momentul de față există doar 12.000 locuri de parcare pentru 50.000 de mașini.

”Ce planuri am cu garajele din Baia Mare? Să le demolez! Desigur, nu pot demola fără să pun ceva în loc. Avem nevoie de parcări supraterane, cu boxe de depozitare, peste tot în oraș nu doar în zonele centrale, inclusiv în cartierul Gării unde am dat ieri startul întâlnirilor din cartiere cu băimărenii. În pofida vremii neprietenoase am avut un dialog constructiv, am răspuns întrebărilor și am vorbit despre #planurile mele pentru Baia Mare.

Pe lista problemelor majore ale orașului se află lipsa locurilor de parcare suficiente, respectiv garajele folosite pe post de debara, în timp ce mașinile ocupă parcările și așa puține. 12.000 de locuri de parcare pentru 50.000 de mașini. Este cât se poate de clar că avem o problemă majoră și o putem rezolva numai prin dezvoltarea unor parcări supraterane care să suplinească nevoile existente, unde să oferim și boxe de depozitare”, a spus Ionel Bogdan.

Acesta a planificat pentru perioada următoare un total de 50 de întâlniri cu cetățenii orașului.

”Cunosc foarte bine problemele municipiul Baia Mare, mai ales cele majore, însă, vreau să cunosc în amănunt și nemulțumirile pe care băimărenii le au punctual în zonele în care locuiesc. De aceea am planificat împreună cu colegii mei 50 de întâlniri cu cetățenii pentru a acoperi cât mai bine tot orașul.

În cartierul Gării, la fel ca în alte zone din oraș, lipsa siguranței și a ordinii publice este principala grijă. Aici #soluția este simplă, trebuie aplicată doar într-un mod ferm și constant: echipe mixte formate din reprezentanți ai poliției locale și jandarmi, care să patruleze constant în toate zonele cu probleme, dar și în cele centrale, în apropierea școlilor, piețelor, parcurilor și alte zone intens circulate. Monitorizarea video trebuie extinsă în tot orașul, iar la dispecerat trebuie asigurată permanența la modul cel mai riguros.

În infrastructura rutieră din cartierul Gării au fost făcute investiții în ultimii ani, însă, tot au rămas multe probleme nerezolvate. Aleile dintre blocuri reprezintă o problemă în multe locuri, sunt gropi, nu au fost reabilitate și oamenii cer, pe bună dreptate, să se remedieze situația. Voi acorda o #atenție sporită acestui tip de probleme după 9 iunie, până atunci notez doleanțele lor și fac un plan pentru rezolvarea acestora.

Continuăm seria întâlnirilor cu băimărenii joi, 25 aprilie, în cartierul Vasile Alecsandri. De la ora 17:30 ne vedem pe str. Melodiei nr.11A, în zona Bisericii Sf. Cuvioasa Paraschiva, lângă Profi și de la #ora 19.00 pe Bd. Regele Ferdinand (fosta Grănicerilor) nr. 88H, în parcarea de la Lidl”, a mai adăugat Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version