Connect with us
Descarcă aplicația

IDEI DECO

Soluții de amenajare living pentru un apartament mic

Publicat cu

pe

Livingul este una dintre cele mai speciale camere din locuință. Majoritatea oamenilor folosesc încăperea spatiu de relaxare, zona de cinema, birou, loc de primit prietenii și de servit pizza, iar lista poate continua. În aceasta parte a casei se desfășoară întreagă acțiune, de aceea este important fie amenajata într-un mod confortabil și primitor, dar incorporeze și toate facilitățile unui stil de viață modern.

Ce faci atunci când locuiești într-un apartament mic și livingul tău nu are mai mult de 17, 18 sau cel mult 19 metri pătrați? Transformi totul într-o provocare și încerci găsești câteva trucuri vizuale, care vor face camera para mai mare.

Ți-am pregătit în continuare mai multe informații, ce te vor ajuta obții un spatiu original și plin de farmec. Optează pentru o paleta cromatica neutra Camera de zi a unui apartament mic s-ar putea fie neîncăpătoare pentru ideile tale, însă acest lucru nu trebuie ți puna limite. Unul dintre principalele aspecte de care trebuie tii cont este paleta cromatica. Pentru atmosfera fie cât mai puțin încărcată, într-un living mic se recomanda folosirea culorilor neutre. Bineînțeles, cea mai simpla alegere pentru pereți este albul, deoarece iți oferă mai multa libertate în ceea ce privește decorațiunile.

Culori neutre… dar care, bej sau gri? - Edifica

Totuși, daca livingul tău beneficiază de multa lumina naturala, poți folosi și nuanțe îndrăznețe de albastru, verde, gri deschis sau bej, aduci un plus de originalitate. Ai grija păstrezi un echilibru în toate și alegi culori neutre, atât pentru pereți, cât și pentru parchet.

Folosete tapet și oglinzi pe un perete de accent

Desigur, într-un living de bloc designul pereților este o adevărată provocare, dar poți folosești oglinzi și diferite modele de tapet, creezi o atmosfera plăcuta. O camera de mici dimensiuni, mai ales daca dispune de ferestre supradimensionate, poate părea cam înghesuită.

Inspirație pentru casă: 15 amenajări cu tapet decorativ din tolba Lovedeco

Așadar, creează un punct focal pentru a adaugă adâncime, printr-un tapet montat pe un perete-accent, pe care vei amplasa și o oglinda mai mare, în partea de sus a peretelui. Daca ești o fire excentrica și iți plac combinațiile curajoase, poți folosi tapet și fototapet cu design industrial, rustic sau minimalist, lași o amprenta speciala asupra sufrageriei tale. Aplica principiul less îs more Stilul minimalist se potrivește perfect unui living dintr-un apartament mic.

Daca ai la dispoziție un spatiu restrâns, oricât de mult ți-ar placea un decor clasic, rustic sau eclectic, trebuie eviți senzația de aglomerare. Varianta nordica, minimalista, este destul de ușor de incorporat și adecvata pentru orice buget. Culorile sunt neutre, piesele de mobilier simple, iar decorul minimal, cu elemente de hygge și decorațiuni textile călduroase.

Inamicul suprem al unui living de mici dimensiuni este supraaglomerarea, așa renunță la piesele de mobilier masive, în favoarea celor cu adevărat necesare – canapea, biblioteca și măsuță de cafea. Mizează pe mobilier compact și multifuncțional Atunci când ai la dispoziție un spatiu mic este esențial știi cum așezi mobilierul în funcție de forma și dimensiunea camerei de zi.

Piesele alese trebuie fie cât mai simple, fară decorațiuni sau alte elemente care încarce vizual camera. În plus, într-un living mic fiecare produs trebuie și merite locul ocupat și îndeplinească atât cerințele estetice, cât și pe cele de funcționalitate. Așadar, alege o canapea extensibila, dar de mici dimensiuni, în locul măsuței de cafea amplasează un taburet cu spatiu de depozitare sau un dulăpior și renunță la biblioteca. Masa din living ar trebui fie una extensibila, pătrată sau rotunda. La fel și restul obiectelor de mobilier, ar fi de preferat aibă picioare de susținere și nu fie așezată direct pe podea.

Set de mese JA1746

Încearcă valorifici spațiul pe verticala Decorul unui living de dimensiuni reduse, trebuie gândit în așa fel încât privirea fie atrasa în sus, mai ales daca tavanul este înalt. După cum am menționat deja, este ideal folosești rafturi suspendate și diferite tipuri de etajere, pe care le amplasezi în mod creativ, în locul unor dulapuri masive.

De asemenea, utilizarea unor draperii lungi, până la podea, în culori neutre, accentua senzația de spatiu pe verticala. Același efect îl vei obține și daca folosești tablouri sau alte opere de arta pe pereții din camera de zi.

Utilizează corpurile de iluminat în mod creativ

Un living dintr-un apartament mic trebuie fie bine luminat, inclusiv în mod natural. Și, pentru aceasta camera este singura din locuință care permite montarea mai multor corpuri de iluminat, de la lămpi suspendate până la sporturi încastrate în pereți, aplice și lampadare, plasează surse de lumina în fiecare colt al sufrageriei. Acest truc eficient da impresia unui spatiu mult mai generos, așa poți instala atât lumini reci cât și lumini calde, perfecte pentru o atmosfera speciala.

În încheiere, te sfătuim nu uiți oferi personalitate livingului tău. Indiferent de dimensiunea , alege câteva elemente de decor minimaliste, ce pot adaugă o nota personala camerei, de la ilustrații și tablouri, la vaze și accesorii diverse, care te facă te simți întotdeauna acasă.

Sursa vivre ro

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate