POLITICA

SONDAJ – Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi consideră că România nu ar trebui să se unească cu Republica Moldova

Publicat cu

pe

Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj Avangarde consideră că România nu ar trebui să se unească cu R. Moldova, 40% au o părere bună despre Maia Sandu, dar 75% nu cred că e o idee bună ca aceasta să candideze la Preşedinţie în România.

În eventualitatea unei invazii imilitare a Rusiei în Republica Moldova, mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi (56%), consideră că România nu ar trebui să ajute cu trupe statul vecin, dar 48% susţin sprijinul cu tehnică de luptă.

Mai mult de jumătate (57%) dintre cei chestionaţi au o percepţie neutră faţă de Republica Moldova, în timp ce 31% au o percepţie mai degrabă pozitivă, iar 9%, mai degrabă negativă.

La întrebarea ”Din punctul dumneavoastră de vedere, la un moment dat, în viitor, România ar trebui să se unească cu Republica Moldova?”, 54% au răspuns negativ, 33% au răspuns pozitiv, iar 13% nu au putut aprecia sau nu au răspuns.

În cazul unui referendum pentru unirea cu Republica Moldova, 50% dintre respondenţi ar vota împotriva unirii, 31% ar vota în favoarea acesteia, 13% sunt nehotărâţi, iar 6% nu au răspuns.

Procentul celor care cred că R. Moldova nu ar trebui acceptată de urgenţă în NATO este de 40%, iar al celor care cred că acest lucru ar trebui să se întâmple este de 31%, în timp ce  29% nu pot aprecia sau nu răspund.

În cea ce priveşte admiterea de urgenţă a Republicii Moldova în UE, procentul celor care au dat un răspuns favorabil este mai mare decât al celor care au răspuns negativ, 40% la 30%.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version