Connect with us

ACTUALITATE

ȘPAGĂ LA VAMĂ – Ofițer DGA, TIR-ist sub acoperire

Publicat cu

pe

În 7 decembrie au avut loc descinderi ale polițiștilor DGA și ale procurorilor în Vama Borş, unde echipajele au verificat birourile și gheretele pentru a dovedi că 6 polițiști de frontieră, despre care aveau informații, primeau șpăgi.

În urma descinderilor, împricinații – Ionel Clejan, Ioan Ungureanu, Gabriel Claudiu Albinaru, Lucian Stoica, Remus Emil Fofiu și Gheorghe Silviu Pirtea -, toți agenți în PTF Borș I, au fost ridicaţi şi reţinuţi, în aceeaşi zi, pentru 24 de ore.

„Un ofiţer DGA, care are atestat de şofer profesionist, a fost autorizat ca investigator sub acoperire şi, sub un nume de cod, a dat examene și a lucrat luni de zile la o firmă de transporturi, ca şofer de TIR, calitate în care, desigur, a fost trimis şi în curse externe. Așa că a descoperit, din interior, corupția colegilor din Poliția de Frontieră.

Anchetatorii au aflat, de pildă, că anumiţi patroni de firme de transport aveau relaţii directe cu poliţiştii de frontieră, pe care îi sunau înainte ca aceştia să intre în tură, indicându-le maşinile ce urmau să tranziteze PTF Borş, așa încât agenții să-i treacă peste rând, fără să le ceară bani”, scrie ebihoreanul.ro.

În alte situaţii, însă, după cum scrie în referat, banii erau pretinşi şi primiţi de lucrătorii de frontieră prin intermediul patronului unui restaurant, care îi prelua chiar în incinta localului. „Dintre lucrătorii de poliţie cu modul de operare indicat au fost identificaţi doi poliţişti de frontieră”, scrie în document, fără să se precizeze dacă cei doi sau patronul de local au fost dovediţi ca fiind complici la luare de mită.

Cel mai des, însă, frontieriștii îi abordau direct pe şoferi, se mai spune în referat, care dă ca exemplu felul în care, pe 11 martie şi 6 mai anul acesta, agentul şef Ionel Clejan „a pretins şi primit de la investigatorul sub acoperire, angajat în calitate de şofer auto pe un camion de transport marfă”, câte 50 lei, „pentru a-i facilita reducerea timpilor de aşteptare în coloana ce se formează pe drumul european E60”, aceeaşi sumă şi tot pentru a fi luat peste rând fiindu-i pretinsă pe 19 aprilie 2021 și de către agentul şef principal Gabriel Claudiu Albinaru.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate