SANATATE

SPERANȚĂ – O nouă pastilă pentru cancerul pulmonar se arată promițătoare în tratarea bolii

Publicat cu

pe

Un nou medicament pentru cancerul pulmonar a obținut rezultate fără precedent într-un studiu uman condus de Centrul de Cancer Peter MacCallum.

Lorlatinib, medicamentul în cauză, a demonstrat efecte remarcabile asupra pacienților cu cancer pulmonar non-microcelular ALK-pozitiv, îmbunătățind semnificativ supraviețuirea și reducând riscul de progresie a bolii sau deces, în comparație cu tratamentul standard cu crizotinib.

În cadrul unui studiu de fază III, 296 de pacienți au fost aleatoriu repartizați pentru a primi fie lorlatinib, fie crizotinib. Principalul obiectiv al studiului a fost supraviețuirea fără progresia bolii.

La cinci ani de la începerea tratamentului, 60% dintre pacienții tratați cu lorlatinib erau încă în viață fără semne de progresie a bolii, comparativ cu doar 8% dintre cei tratați cu crizotinib.

De asemenea, s-a observat o reducere cu 81% a riscului de progresie a cancerului sau deces și o reducere cu 94% a progresiei metastazelor cerebrale în comparație cu crizotinib.

Aceste rezultate reprezintă cele mai bune rate de supraviețuire fără progresie raportate vreodată pentru toate tumorile metastatice solide de cancer.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version