Connect with us

SANATATE

SPITALUL JUDEȚEAN BAIA MARE – Intervenție chirurgicală în premieră la secţia Ortopedie-Traumatologie

Publicat cu

pe

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare au efectuat o intervenție în premieră în secția de Ortopedie-Traumatologie, un tip particular de artroplastie de genunchi, utilă pentru tratamentul chirurgical al gonartrozelor limitate doar la unul dintre cele două compartimente a genunchiului, limitând evoluția acestor afecțiuni degenerative.

„Echipa medicală a fost coordonată de domnul dr. Cosmin Dicu, din centrul universitar Cluj Napoca, care ne-a onorat cu prezența, precum și domnul dr. Bogdan Morariu, medic rezident și domnul Călin Farcaș, reprezentant și consilier tehnic al firmei Zimmer, furnizoarea implanturilor și a truselor operatorii” , informează reprezentanții Spitalului Județean Baia Mare.

Secția de Ortopedie-Traumatologie a spitalului a înregistrat o activitate chirurgicală intensă în ultimii ani. La nivel de specialitate Ortopedie -Traumatologie este o tendinţă continuă de dezvoltare, diversificare a interventiilor chirurgicale destinate pacienţilor unităţii spitalicești.

„Avem o echipă medicală formată din medici specialişti pregătiți pentru operații tot mai complexe. Pentru noi, dotarea cu echipamente medicale este, pe lângă competența indiscutabilă a medicilor noștri, o modalitate de a asigura confortul și siguranța pacientului”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, Alexandru Oros.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate