IV.1. Reabilitarea imobilelor aflate în proprietate – Aceste proiecte se pot finanța din fonduri europene sau programe naționale:
Identificarea de fonduri pentru reabilitarea clădirilor aflate în proprietatea orașului aflate în stare precară: Căminul Cultural din Satu Nou de Sus, grădinița nefinalizată din Satu Nou de Sus, Casa Sztanczek.
Construirea unui Cămin cultural în Tăuții de Sus, fie reabilitând clădirea veche sau, cel mai probabil, de realizare de la zero a unuia care să corespundă cerințelor actuale.
Continuarea discuțiilor cu proprietarii imobilelor reprezentative din oraș aflate în stare de degradare: fostul sediu al școlii nr. 1 – Zarda, clădirea Minerul din Piața Libertății.
Găsirea de soluții pentru preluarea de la Compania Remin a tuturor activelor de pe raza UAT-ului pentru decontaminarea și introducerea în circuitul civil a bunurilor acesteia.
Găsirea de pârghii pentru sprijinirea proprietarilor de imobile, în special a celor din centru vechi, de a-și reabilita fațadele.
Identificarea de fonduri pentru reabilitarea vechiului ștrand care să fie redat băisprienilor.
Identificarea de spații disponibile pentru realizarea de terenuri multi-sport, atât în Baia Sprie cât și în Chiuzbaia, Tăuții de Sus și Satu Nou de Sus, la care să fie permis accesul permanent și gratuit.
Reabilitarea curților unităților de învățământ: terenurile de sport, zonele verzi și pietonale, mobilier urban.
Dotarea unităților școlare de pe raza întregului UAT cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale – tehnică IT.
Atragerea de fonduri prin Compania Națională de Investiții pentru realizarea unei noi creșe și a unei noi grădinițe.
Amenajarea curții și dotarea cu aparatură medicală a căminului pentru persoane vârstnice din orașul Baia Sprie. Se vor crea condiții optime pentru petrecerea în aer liber a timpului pentru persoanele cazate în cămin.
ALTE OBIECTIVE:
Extinderea sistemului de camere de supraveghere și pe alte străzi pentru creșterea siguranței cetățenilor.
Extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în zona de vest a orașului Baia Sprie pentru acoperirea cu aceste servicii a unei zone rezidențiale aflată în plină expansiune.
Găsirea de soluții împreună cu Regia Națională a Apelor Române pentru regularizarea râului Săsar.
Realizarea unui sistem modern de alarmare a populației în caz de pericol în paralel cu dotarea corespunzătoare a serviciului voluntar de intervenție. Se vor monta 5 sisteme de alarmare, 3 în fiecare sat și 2 în orașul Baia Sprie și se vor achiziționa mijloace de intervenție specifice.
Identificarea de soluții pentru deblocarea proiectului județean de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare de pe raza UAT-ului și începerea cât de curând a lucrărilor prevăzute prin proiect.
Găsirea de soluții împreună cu operatorul SC Delgaz Grid SA pentru continuarea lucrărilor de extindere a rețelelor în oraș dar și pentru a continua acțiunea de trecere în subteran a rețelelor aeriene.
Realizarea unui monument a lui Iancu de Hunedoara în P-ța Libertății.
Oferirea de sprijin în reabilitarea structurală și arhitecturală celor 2 biserici monument istoric din Piața Libertății – biserica romano-catolică și biserica reformată și a vechii biserici românești de lângă liceu, de asemenea monument istoric.
Trecerea la un sistem complet digital al administrației locale care să permită o interacțiune eficientă cu cetățenii sau cu agenții economici.