IMPORTANT

STATISTICĂ – În România se vând cele mai puține mașini electrice din UE

Publicat cu

pe

Mașinile electrice pierd teren în multe țări europene, iar în România au înregistrat cea mai mare scădere a vânzărilor. În august, în România s-au înmatriculat cu 70% mai puține autoturisme nepoluante, față de anul trecut. Principalul motiv este înjumătățirea ecobonusului de la stat, pentru aceste vehicule. Scăderi mari au înregistrat, însă și Germania ori Franța.

Potrivit Știrilor Pro TV, România a înregistrat cea mai mare scădere a înmatriculărilor de mașini electrice din Uniune, luna trecută. Declinul este de 69%. Au fost înmatriculate sub 500 de mașini. Deși în Germania sunt mult mai multe, peste 27.000, scăderea este tot de aproape 69% față de luna august a anului trecut. Iar tendința e aceeași în multe țări europene – vorbim de o medie de minus 44%.

În România, în primele 8 luni, numărul înmatriculărilor a scăzut cu aproape o treime. Puțini au mai fost convinși să cumpere mașini electrice în condițiile în care ecobonusul oferit prin Programul Rabla a scăzut de la 10.000 de euro la 5.000.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version