MOZAIC

ȘTIAI? – Câinii se simt mai bine în mașinile electrice decât în cele diesel

Publicat cu

pe

Un studiu în premieră realizat de cercetătorii de la Universitatea Lincoln și cei de la CarGurus a scos la iveală ceva ce doar se presupunea anterior, anume că animalele de companie sunt mai liniștite când sunt transportate la bordul vehiculelor electrice.

Experimentele s-au întins pe două zile și se bazează pe experiențele a 20 de câini care au fost plimbați cu mașini diesel, dar și cu unele similare 100% electrice.

Studiul a fost condus de Dr. Daniel Mills, Profesor al catedrei de medicină comportamentală veterinară al Universității Lincoln, care a concluzionat, alături de echipa sa, că nu există semne care să sugereze că o călătorie la bordul unui EV ar avea, în vreun fel, un impact negativ asupra unui câine.

Studiul a arătat că, în medie, cățeii stau relaxați cam o treime din durata călătoriei, atât în mașina electrică, cât și în cea diesel. Trebuie făcută mențiunea că, în mașina diesel, câinii și-au schimbat poziția mai des, ridicându-se din poziția întins cu 50% mai mult decât în cazul mașinii electrice.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version