Connect with us

IDEI DECO

Sticla în amenajările interioare și stilurile de design interior

Publicat cu

pe

Când vine vorba despre amenajarea unei locuințe, probabil cel mai important lucru este crearea unui spațiu primitor, care te ajută să te relaxezi.

Un prim pas în acest proces este să fii atent la materialele folosite. De-a lungul timpului, sticla a fost preferată de arhitecți și designeri de interior deoarece permite luminii naturale să pătrundă în casă. Totodată, ajută la mărirea încăperii din punct de vedere vizual și creează o atmosferă liniștită, relaxantă.

Citește în acest articol cum poți include sticla în amenajările interioare, de la uși culisante pe balcon, la pereți din sticlă în interiorul locuinței. În plus, vei avea mai multe despre stiluri de design interior în care predomină acest material.

Sticla în amenajările interioare

Amenajare masculină și pereți de sticlă într-un loft din Taiwan | Jurnal de  Design Interior

Sticla este un material pe care multe persoane se feresc să îl folosească dincolo de utilitatea de bază – ferestre, uși. Deși este evitat în casele simple, cu o structură clasică, poate fi folosit și în amenajări pentru a aduce mai multe personalitate unui spațiu.

Considerată de unele persoane o variantă costisitoare pentru amenajări, sticla nu are doar un rol estetic, pentru a aduce anumite stiluri de design interior, ci și unul practic. Aceasta este preferata arhitecților deoarece oferă o cantitate mult mai mare de lumină naturală unei încăperi.

Acest lucru este benefic atât pentru consumul energetic, cât și pentru sănătatea celor care locuiesc în acea casă, deoarece lumina naturală te ajută să ai o stare mai bună și mai multă energie.

Dacă un perete extern din sticlă ți se pare problematic din punct de vedere al izolării, însă ai vrea să te bucuri de designul modern, poți alege să ai pereți de sticlă în interiorul locuinței.

Cel mai bun mod de a integra un perete de sticlă este pentru a delimita zona bucătăriei de dining sau de living. Creezi o continuitate a spațiului, însă în același delimitezi zonele.

O variantă excelentă este și pentru a separa dormitorul de dressing, dacă spațiul îți permite. Vei avea un design interior modern, iar dacă optezi pentru o ramă neagră, metalică, poți aduce cu ușurință stilul industrial în locuința ta.

Dacă ai un balcon pe care vrei să îl închizi, ia în calcul opțiunea unui sistem glisant de geamuri. Astfel nu vei avea acea ramă, ci te vei putea bucura de priveliște completă. În acest fel va fi și mai ușor să ai și un balcon deschis în timpul sezonului cald.

Sticla în stilurile de design interior

Încă de la sfârșitul anilor ‘50, sticla a devenit un material important în designul interior. Dincolo de construcțiile masive, designerii au început să folosească sticla și în amenajarea interioară, stilul modern bazându-se pe diferite piese de mobilier și decorațiuni din sticlă.

Așadar, dacă ești un iubitor al stilului modern, sticla va fi elementul nelipsit din amenajarea casei tale. Începe în living unde poți adaugă o măsuță de cafea. Aceasta este potrivită mai ales dacă nu ai animale de companie care ar putea produce mici accidente.

Masa cu blat de lemn sau sticla? Avantaje si dezavantaje - Home, lovely home

Totodată, dacă îți dorești un stil industrial, optează pentru rafturi din sticlă cu ramă metalică neagră. Acestea pot fi adaptate în funcție de ceea ce îți dorești cu ajutorul decorațiunilor.

Pentru un stil glam, alege o ramă metalică aurie în locul celei negre. Adaugă și un bar tip cărucior și vei avea un living demn de imaginile văzute pe Pinterest.

În dormitor optează pentru noptiere din sticlă. Vor da un aer elegant, însă în același timp modern întregii camere. Accesorizează-le cu cărțile preferate și nu uita de lumânările parfumate pentru o atmosferă plăcută.

În bucătărie sau dining poți opta pentru o masă din sticlă. Dacă ești în căutarea unui stil ușor futurist, poți adăuga și scaune din plexiglas.

Adoptă sticla în amenajările interioare și te vei bucura de un stil modern, cu influențe industriale sau glam, în funcție de ceea ce îți dorești.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate