Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

ȘTIINȚĂ – Medicii englezi au apelat la AI pentru a îmbunătăți rata de detecție a cancerului

Publicat cu

pe

Utilizând inteligența artificială pentru a analiza înregistrările medicale și a identifica modele ascunse, specialiștii din Anglia au reușit să îmbunătățească rata de depistare a cancerului cu aproximativ 8%.

Rata de detectare a cancerului a crescut de la 58,7% la 66% în cabinetele medicilor britanici care au implementat soluția de AI „C the Signs”.

Aceasta soluție analizează dosarul medical al unui pacient, integrând istoricul medical anterior, rezultatele testelor, rețetele și tratamentele, precum și alte caracteristici personale care ar putea indica un risc de cancer.

Dacă sunt identificate modele ce sugerează un risc crescut pentru un anumit tip de cancer, soluția AI recomandă efectuarea unor examene clinice suplimentare.

În teste, „C the Signs” a avut o rată a erorilor de 2,8%. Din 8.453 de pacienți cu rezultate negative, 239 au primit un diagnostic pozitiv de cancer în termen de șase luni.

„C the Signs” este utilizat în aproximativ 1.400 de cabinete din Anglia – aproximativ 15% – și a fost testat în 35 de cabinete din estul Angliei, acoperind o populație de 420.000 de pacienți.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo