Connect with us

IMPORTANT

STUDIU – Cât de eficiente sunt, de fapt, pompele de căldură pe vreme rece?

Publicat cu

pe

Pompele de căldură devin o modalitate tot mai populară de încălzire și răcire a locuințelor. Acestea sunt alternative eficiente la centrale și aparatele de aer condiționat.

Iarna, aceste dispozitive folosesc electricitate pentru a transfera căldură dintr-un spațiu cu temperatură mai ridicată în unul cu temperatură mai scăzută. Vara, procesul este inversat. Deoarece transportă căldură mai degrabă decât să o producă, aceste sisteme au un consum de electricitate redus.

Un studiu, citat de The Guardian, recent arată că pompele de căldură sunt de două ori mai eficiente decât sistemele care folosesc combustibili fosili pe vreme rece. Chiar și la temperaturi care scad până la -30 de grade Celsius, aceste sisteme sunt mai eficiente decât cele care folosesc petrol sau gaz, potrivit cercetării realizate de Oxford University și organizația Regulatory Assistance Project.

Oamenii de știință au folosit, pentru acest studiu, date din alte șapte studii derulate în America de Nord, Asia și Europa.

Studiile precum cel citat ar trebui să îi convingă pe oameni de faptul că pompele de căldură sunt eficiente pentru încălzirea locuințelor. Multe persoane se tem de faptul că aceste sisteme nu fac față mediilor în care sunt înregistrate temperaturi foarte scăzute. Însă popularitatea acestora a explodat în ultimii ani chiar și în state cu climat foarte rece, precum cele din Scandinavia.

Mai multe amănunte, pe gandul.ro

foto playtech.ro

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate