Connect with us

ACTUALITATE

STUDIU – Şapte din zece români returnează toate ambalajele cu garanţie

Publicat cu

pe

Conform unui studiu recent realizat de Reveal Marketing Research și dat publicității marți de către Agerpres, aproximativ 70% dintre români declară că returnează integral ambalajele marcate cu simbolul SGR, în timp ce 19% returnează doar parțial aceste ambalaje. Potrivit aceleiași surse, 39% dintre români adoptă acest comportament pentru a evita pierderea banilor plătiți pe garanție.

Studiul mai arată că doar 45% dintre români sunt mulțumiți de funcționarea Sistemului de Garanție-Returnare, iar o soluție propusă pentru îmbunătățirea acestuia este creșterea numărului de puncte de returnare, cu un procent de 55%.

Cercetarea realizată de Reveal Marketing Research a investigat atitudinile și comportamentele românilor față de Sistemul de Garanție-Returnare a ambalajelor băuturilor îmbuteliate, implementat începând cu sfârșitul anului trecut, respectiv 30 noiembrie 2023. Studiul a analizat, de asemenea, modul în care intențiile exprimate de români înaintea implementării sistemului se reflectă în comportamentele actuale ale acestora.

În concluzie, conform rezultatelor studiului, 70% dintre români afirmă că returnează toate ambalajele marcate cu simbolul SGR, reflectând o adaptare semnificativă la noul sistem.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate