ACTUALITATE

SUSPICIUNI – Predoiu s-a întrebat de ce un şef al IPJ Maramureş şi-a luat concediu când Cherecheş a fugit

Publicat cu

pe

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a făcut comentarii pe marginea cazului Cătălin Cherecheș, fostul edil al Băii Mari capturat în Germania după ce a reușit să fugă din România trecând nestingherit prin vama Petea, deși se afla sub control judiciar. Predoiu a spus că nu existau informaţii despre intenţia primarului din Baia Mare de a fugi din ţară, înainte de a primi sentința de condamnare definitivă la 5 ani de îchisoare cu executare, dar are unele semne de întrebare.

„Informaţii ca atare nu au existat, dar eu am considerat că Poliţia Maramureş trebuia să fie mai atentă, proactivă. Mi-am pus întrebarea de ce un membru al IPJ Maramureş important acolo şi-a luat concediu exact în acele zile. Dar această chestiune o va lămuri ancheta în curs”, a spus ministrul de Interne, precizând că se referă la „cel care ţinea locul şefului”, pe care l-a „îndepărtat din funcţie imediat”.

Ministrul Afacerilor Interne a explicat și cum a fost prins Cătălin Cherecheș.

„Pe baza unor informaţii care au fost coroborate între poliţişti români, maghiari şi germani s-a refăcut traseul fugii, s-au localizat adresele la care a poposit în această deplasare şi, în final, s-a organizat o supraveghere în limita legii acolo unde a staţionat până a avut tentativa, se pare, de a se deplasa într-o altă localitate”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

 

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version