Connect with us
Descarcă aplicația

GASTRONOMIE

Taco vegan cu avocado

Publicat cu

pe

Cel mai popular și consumat fel de mâncare în Mexic. Se face rapid și e extrem de sățios.

Ingrediente: 200 g faina, 1 lingura rasa drojdie uscata, 100 ml apa calda, 1/2 lingurita sare, 1 ceapa medie, 1 rosie, 1 catel usturoi, 1 ardei iute rosu, 8 linguri sos de chili, 2 linguri ulei de masline, sare, 1 avocado mare, 4-5 fire coriandru, 1/4 ceapa, 1 lime

Smashed Avocado and Halloumi Tacos Recipe | Tesco Real Food

Mod de preparare:

  • Mai intai pregateste tortillas. Pune intr-un castron: faina, drojdie, sare si apa calda. Framanta pana cand obtii un aluat omogen si lasa-l la dospit 15 minute.
  • Acum imparte-l in 3-4 parti egale si intinde-l cu sucitorul pe o tava, tapetata cu faina.
  • E timpul sa le coci. Pune-le la foc mic, intr-o tigaie neaderenta.
  • Dupa ce se racesc, ocupa-te de umplutura. Taie legumele si apuca-te de sosul de guacamole.
  • Unge fiecare felie de tortilla cu guacamole si apoi cu sos de chilli si pune in cantitati egale legume in toate cele patru felii.

Trebuie sa recunoastem: exista zile mai productive si zile mai lenese. O idee foarte buna pentru acele zile cane ne simtim lenesi este sa preparam acest taco bowl vegetarian in locul unui taco clasic. Trebuie doar sa puneti toate ingredientele de taco intr-un bol si gata. Ce-ti poti dori mai mult?!

Taco Bowl vegetarian

Cine nu adora sa savureze un taco din cand in cand? Mai mult decat atat, cine nu adora un taco bowl, adica un fel de “taco in castron”? Uneori, mi se pare ca e o optiune mai simpla decat cea clasica!

In opinia mea, un taco bowl reprezinta tot ce e bun la un taco clasic, dar mai simplu de facut si fara sa faci mizerie si frimituri atunci cand mananci. Totul sta la locul lui si e super simplu sa mananci dintr-un castron, cu furculita. Plus ca mi se pare genul de reteta de tip comfort food care chiar e foarte sanatoasa!

Deci, ce ar trebui acest taco bowl sa contina?

cum sa faci Taco Bowl vegetarian

Pentru o varianta vegetariana a retetei de taco bowls puteti folosi felul vostru preferat de branza, pe care o veti topi si veti obtine ceva mega delicios. Daca totusi vreti sa faceti varianta vegana, va trebui fie sa sariti cu totul peste branza, fie sa folositi o varianta vegana. Optiunile mele favorite sunt branza pe baza de caju, dar si tofu. Daca folositi tofu, va recomand din inima sa il marinati si sa il puneti pe gratar. Aroma va fi de vis!

Un alt pont pe care vi-l recomand este ca, ajunsi la partea cu legumele, sa folositi atat legume proaspete, cat si legume gatite. In felul asta veti obtine un amestec minunat de arome si texturi – iar taco bowls se bazeaza pe acest “joc”. Legumele proaspete sunt crocante si fresh, iar legumele gatite au aroma mai puternica si aduc altceva. Folositi legumele voastre favorite – merge pus cam orice.

Taco bowls sunt minunati atat la pranz, cat si la cina. Au de toate: carbohidrati (chiar complecsi, daca folositi orez brun),proteine vegetale de calitate… Daca folositi nuci in amestecul de imitatie de carne, va alegeti si cu grasimi de calitate, bune pentru inima. Daca nu, puteti folosi un avocado din care sa faceti guacamole pe care sa-l folositi ca topping, sau sa-l taiati si sa il amestecati pur si simplu cu restul legumelor.

Ador aceste taco bowls pentru versatilitatea lor si pentru nutritia pe care o ofera cu fiecare inghititura. Sunt genul de fel de mancare sanatos care e destul de satios incat sa nu se simta deloc restrictiv. Puteti sa mancati ca atare, din frigider, sau sa reincalziti – mie imi plac in ambele feluri. Versiunea calda e ceva mai potrivita pentru lunile reci, pe cand versiunea rece e minunata vara.

Sursa: arctic ro; gourmandelle com

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo