Connect with us

ACTUALITATE

TĂIATUL PORCILOR – Vezi unde poate fi efectuat examenul trichineloscopic în Maramureș

Publicat cu

pe

Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, când crește numărul porcinelor sacrificate tradițional în gospodăriile populației, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș a organizat efectuarea examenelor trichineloscopice în perioada 29.11.2021-23.12.2021 după următorul program:

– luni-sâmbătă, între orele 09:00-15:00

– duminică, între orele 09:00-13:00

Locațiile unde sunt așteptați cetățenii sunt:

1. Circumscripțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din orașele:

– Târgu Lăpuș;

– Sighetu Marmației;

– Seini;

– Vișeu;

– Borșa;

– Baia Sprie;

– Baia Mare ( în incinta – Piața Izvoare, în incinta- „Cuptorul de Aur-Unic” ).

2. De asemenea, cetățenii se pot adresa în vederea efectuării examenelor trichineloscopice la Cabinetele Veterinare Individuale aflate la nivelul fiecărei comune.

„Atenționăm pe această cale că trichineloza este o boală transmisibilă de la animale la om și cu efecte grave asupra sănătății acestuia din urmă, de cele mai multe ori animalele pozitive nu manifestă nici un simptom.Totodată reamintim că această boală se supune despăgubirilor la valoarea de piață a animalului în cazul diagnosticării cazurilor pozitive la porcii sacrificați. Beneficiază de despăgubire proprietarii ai căror animale sunt crotaliate și înregistrate în Baza Națională de Date iar mișcarea acestora s-a făcut cu respectarea prevederilor legale (Formular de mișcare și Certificat Sanitar Veterinar)”, informează reprezentanții DSVSA Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate