Connect with us

TEHNOLOGIE

TELEFON – Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în octombrie, după scăderi timp de 27 de luni

Publicat cu

pe

Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în octombrie, după ce au scăzut timp de 27 de luni consecutive de la an la an, conduse de o redresare pe piețele emergente, au arătat datele Counterpoint Research, citate de Reuters.

Tranzacțiile de vânzare directă, sau volumele vânzărilor cu amănuntul, au crescut în octombrie cu 5% de la an la an, potrivit raportului. ”Creșterea a fost condusă de piețele emergente, cu o redresare continuă în Orientul Mijlociu și Africa, revenirea Huawei în China și debutul sezonului de sărbători în India”, a spus firma de cercetare.

Huawei a înregistrat cea mai rapidă creștere în rândul producătorilor de smartphone-uri din China, în trimestrul al treilea, după ce firma și-a lansat smartphone-ul Mate 60 Pro în septembrie, ceea ce a stârnit mult interes din partea consumatorilor, datorită cipului său avansat.

Octombrie a înregistrat, de asemenea, cele mai mari vânzări lunare de smartphone-uri din ianuarie 2022, se arată în raport. Lansarea seriei iPhone 15 a Apple, la sfârșitul lunii septembrie, a contribuit la creșterea vânzărilor de smartphone-uri.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate