Connect with us

SPORT

TENIS – Alexander Zverev şi Carlos Alcaraz vor juca finala turneului de la Roland Garros

Publicat cu

pe

Finala masculină a turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea Mare Şlem al anului, îi va aduce față în față pe spaniolul Carlos Alcaraz și germanul Alexander Zverev.

Zverev a obținut locul în finală vineri, după ce l-a învins în semifinale pe norvegianul Casper Ruud cu scorul de 2-6, 6-2, 6-4, 6-2. Aceasta va fi prima finală pe zgura pariziană pentru Zverev, care a triumfat în reeditarea semifinalei de anul trecut, câștigată atunci de scandinav. Germanul a impresionat prin serviciul său excelent, reușind 19 ași și punându-și adversarul în dificultate. Ruud, care a părut afectat fizic și a cerut intervenția medicului, s-a înclinat după două ore și 35 de minute de joc.

Zverev, în vârstă de 27 de ani, va disputa a doua sa finală de Mare Șlem din carieră, după cea din 2020, de la US Open. De cealaltă parte, Carlos Alcaraz, campion la US Open în 2022 și la Wimbledon în 2023, a câștigat prima semifinală împotriva italianului Jannik Sinner, viitorul lider mondial, cu scorul de 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3. Finala masculină a turneului de la Roland Garros va avea loc duminică, promițând un duel de excepție între doi jucători de top.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate