SPORT

TENIS – Arabia Saudită oferă un miliard de euro pentru fuziunea circuitelor ATP şi WTA

Publicat cu

pe

Fondul de investiții al Arabiei Saudite, cunoscut sub numele de PIF, a propus o investiție de un miliard de euro pentru a facilita fuziunea circuitelor ATP și WTA, conform informațiilor oferite de EFE. O condiție a ofertei este un ultimatum de 90 de zile pentru acceptare.

Noul circuit propus ar asigura premii egale pentru turneele masculine și feminine, în contrast cu situația actuală în care această egalitate este întâlnită doar în competițiile de Grand Slam și în câteva alte turnee majore, cum ar fi cele ATP Masters 1.000 și WTA 1.000.

Ziarul The Telegraph evidențiază că Andrea Gaudenzi, președintele circuitului ATP, a comunicat această propunere celor nouă turnee Masters 1.000 în cadrul turneului de la Indian Wells și a obținut deja sprijinul All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, care privește favorabil posibilitatea egalizării premiilor.

PIF, care a investit deja în alte sporturi precum Formula 1 și golf, prin intermediul circuitului LIV, a încheiat recent un acord cu ATP pentru a deveni sponsor al unor turnee importante, printre care cele de la Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing, Turneul Campionilor de la Torino și turneul Next Gen de la Jeddah, care adună cei mai buni jucători sub 21 de ani.

Arabia Saudită are intenția de a găzdui un turneu Masters 1.000 pe propriul său teritoriu și dorește să organizeze, de asemenea, Turneul Campioanelor (WTA Finals), care a avut loc anul trecut la Cancun, Mexic.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version