Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

TENIS – Boris Becker se pronunţă pentru schimbarea urgentă a formatului Cupei Davis

Publicat cu

pe

Fosta vedetă a tenisului masculin, germanul Boris Becker, a cerut schimbarea rapidă a formatului Cupei Davis şi speră că reforma va fi începută la scurt timp după alegerile privind preşedinţia Federaţiei internaţionale de tenis (ITF), scrie DPA.

Becker, care a ajutat Germania să câştige Cupa Davis pentru prima dată în 1988, a spus într-un, podcast la Eurosport, că schimbarea formatului „a luat din sufletul” acestei competiţii pe echipe.

„Cine a venit cu noile reguli habar n-are de tenis! E necesară o schimbare rapidă, poate revenirea la vechiul format cu partide acasă şi în deplasare”, a spus Becker.

La acest format s-a renunţat în 2019, când ITF a cedat organizarea Cupei Davis companiei de investiţii Kosmos, aparţinând fostei glorii a lui FC Barcelona, Gerard Pique.

Noul sistem a generat reacţii diverse din lumea tenisului, iar în ianuarie ITF a decis să renunţe la parteneriatul cu Kosmos.

Săptămâna viitoare vor avea loc alegeri pentru şefia ITF, actualul preşedinte, americanul David Haggerty avându-l contracandidat pe germanul Dietloff von Arnim.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate