SPORT

TENIS – Novak Djokovic, deţinătorul trofeului, învins de Jannik Sinner în semifinale la Australian Open

Publicat cu

pe

Novak Djokovic, tenismanul sârb campion en titre la Australian Open și posesorul recordului de zece trofee cucerite în această competiție, a suferit o eliminare în semifinalele turneului de Mare Șlem de la antipozi. El a fost învins în patru seturi, cu scorurile 6-1, 6-2, 6-7 (6/8), 6-3, de către italianul Jannik Sinner într-o confruntare disputată vineri la Melbourne.

La vârsta de 36 de ani, Djokovic vede astfel spulberat visul de a câștiga cel de-al 25-lea trofeu de Grand Slam și de a îmbunătăți recordul pe care îl împarte în prezent cu legenda tenisului australian Margaret Court. Acest record a fost egalat în septembrie 2023, după victoria sa la US Open.

Jannik Sinner, în vârstă de 22 de ani și ocupant al locului patru în clasamentul ATP, a obținut victoria după trei ore și 22 de minute de joc împotriva lui Djokovic, întrerupând astfel seria de 33 de victorii consecutive ale sârbului la Australian Open. Deși raportul mingilor direct câștigătoare a fost echilibrat (32-31 în favoarea lui Djokovic), liderul mondial a comis multe erori neforțate (54-28).

În finala de duminică, italianul va întâlni câștigătorul dintre rusul Daniil Medvedev (clasat pe locul 3) și germanul Alexander Zverev (clasat pe locul 6), aceasta fiind prima sa finală de Mare Șlem în carieră.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version