SPORT

TENIS – Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală la turneul de la Wimbledon

Publicat cu

pe

Tenismanul sârb Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, pe care l-a câștigat de șapte ori în cariera sa, după ce l-a învins sâmbătă pe australianul Alexei Popyrin în patru seturi, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7/3).

Djokovic, numărul doi mondial, care vizează al 25-lea titlu de Grand Slam, o performanță fără precedent în tenisul profesionist (masculin și feminin), îl va întâlni în turul următor pe danezul Holger Rune, locul 15 ATP.

După meciul cu Popyrin (47 ATP), sârbul s-a declarat mulțumit de progresul recuperării genunchiului său, operat în urmă cu patru săptămâni.

„Cu fiecare meci, deplasările mele se îmbunătățesc, iar încrederea mea crește. Sper ca lucrurile să continue așa,” a spus Djokovic.

Rusul Daniil Medvedev, numărul cinci mondial, a ajuns și el în optimi la Wimbledon, învingându-l cu 6-1, 6-3, 4-6, 7-6 (7/3) pe germanul Jan-Lennard Struff.

Semifinalist anul trecut la All England Club, Medvedev îl va înfrunta duminică pe bulgarul Grigor Dimitrov (10 ATP) pentru un loc în sferturile de finală.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version