Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

TENIS – Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală ale Grand Slam-ului de la Wimbledon

Publicat cu

pe

Tenismenul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, s-a calificat fără dificultăți în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, cu premii totale de 50 de milioane de lire sterline. Djokovic l-a învins pe danezul Holger Rune (locul 15 ATP) în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-2, luni seară, la All England Club.

Djokovic (37 de ani) urmărește să câștige al optulea său trofeu la Wimbledon, egalând astfel recordul elvețianului Roger Federer, și luptă totodată pentru al 25-lea său titlu de Grand Slam.

Sârbul a ajuns pentru a 15-a oară în carieră în sferturile de finală la Wimbledon și urmează să-l întâlnească pe australianul Alex De Minaur (locul 9 ATP), care a trecut cu 6-2, 6-4, 4-6, 6-3 de francezul Arthur Fils.

În schimb, campionul olimpic în exercițiu, germanul Alexander Zverev, favoritul numărul patru, a fost eliminat din competiție de americanul Taylor Fritz (locul 13 ATP), care a câștigat în cinci seturi, 4-6, 6-7 (4/7), 6-4, 7-6 (7/3), 6-3, după trei ore și jumătate de joc.

Fritz, care a ajuns în sferturi și în 2022, îl va înfrunta pe italianul Lorenzo Musetti (locul 25 ATP) pentru un loc în semifinale.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo