Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

TEZAUR – Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație

Publicat cu

pe

Ministerul anunță că începând de astăzi, persoanele interesate au posibilitatea să achiziționeze titluri de stat „Tezaur”. Aceste titluri sunt disponibile cu maturități de 1 și 3 ani și oferă dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,75%. Cu o valoare nominală de 1 leu, titlurile de stat sunt emise sub formă dematerializată.

Opțiunile de achiziție a titlurilor de stat sunt următoarele:

Între 12 februarie 2024 și 7 martie 2024, online, doar de către persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile disponibile online includ: deschiderea unui cont de subscriere în numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea de titluri de stat TEZAUR și transferul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele acestuia. Pentru detalii suplimentare privind subscrierile online, consultați Ghidul Tezaur online și Tezaur online.

Între 12 februarie 2024 și 8 martie 2024, direct de la sediul unităților Trezoreriei Statului.

Între 12 februarie 2024 și 7 martie 2024 în mediul urban și între 12 februarie 2024 și 6 martie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Ministerul adaugă că dobânda este plătibilă anual, conform termenelor specificate în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și pot fi răscumpărate anticipat. Investitorii au opțiunea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni și pot anula subscrierile efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Actualitate

YHP Logo