Connect with us

ACTUALITATE

TONE DE DEȘEURI, OPRITE LA VAMĂ – Urmau să ajungă și în Maramureș

Publicat cu

pe

În perioada 02.02.2024 – 08.02.2024, în punctele de trecere a frontierei Borș ÎI, Giurgiu și PTF Nădlac ÎI, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – comisariatele județene Bihor, Giurgiu și Arad, nu au permis intrarea în țară a 11 transporturi astfel:
La Bihor, au fost respinse 4 autotrenuri cu aproximativ 54 t – ajutoare umanitare, mobilier second hand, jucării, etc. Transporturile erau din Germania și Olanda, iar destinări erau județele Sibiu, Maramureș și Brașov.
Tot la Bihor a fost respins un transport de 8.7 t de deșeuri de cupru, bronz, alamă ce provenea din Ungaria și avea ca destinație o societate din București. Motivul respingerii a fost neînregistrarea în ROAFM a transportului.
La Giurgiu au fost respinse 2 transporturi cu aproximativ 40 t – deșeuri de aluminiu scrap și ambalaje de material plastic. Motivul respingerii a fost lipsa documentelor necesare pentru intrarea în țară.
– La Arad au fost respinse 4 transport cu aproximativ 82 t – deșeuri de praf și suspensii de metale neferoase, deșeuri de ambalaje de hârtie și carton, deșeuri de materiale plastice și deșeuri de ambalaje de materiale plastice, ce proveneau din Germania, Ungaria și Anglia, iar destinatar erau județele Arad, Brașov și Argeș. Motivul respingerii acestora, a fost neînregistrarea în ROAFM.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate