ACTUALITATE

TRADIȚIE PĂSTRATĂ – În Vișeu de Sus a avut loc o nouă ediție a „Nopții Viflaiemurilor”

Publicat cu

pe

Și în acest an, în ajun de Crăciun, orașul Vișeu de Sus a găzduit spectaculosul eveniment „Noaptea Viflaiemurilor”, păstrându-se astfel o tradiție ce durează deja de mai bine de 100 de ani.

Cu această ocazie, orașul Vișeu de Susa fost gazdă primitoare pentru foarte mulți turiști din întreaga țară (și nu numai).
„Prin tot ceea ce transmite, prin însăși esența ei, această Noapte a Viflaiemurilor reușește să te transpună într-o altă lume și să dea naștere unor sentimente cu totul aparte. Tradițiile de demult, zgomotul infernal al clopotelor dracilor care alungă spiritele rele, colindele specifice Viflaiemului, costumele celor peste 300 de personaje, toate creează un mix unic, un real spectacol de care ne-am bucurat cu toții!
Nimic din toate acestea nu ar fi posibile fără dragostea, efortul și devotamentul dumneavoastră, cei care an de an deveniți protagoniștii acestui eveniment fără egal! Pe lângă piesele de la Viflaim, am avut parte și de coruri de colindători, copii, elevi ai școlilor, dar și de un cor superb format din peste 30 de distinse doamne, Corul Senioarelor, ale căror voci, perfect îmbinate, au trezit sentimente inegalabile prin colindele de demult pe care le-au cântat”, a transmis Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version