Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

TRANZACȚIE – Banca Transilvania cumpără OTP

Publicat cu

pe

Banca Transilvania a achiziționat afacerea OTP Bank din România, o tranzacție anunțată anterior de Profit.ro. Prețul total al acestei tranzacții este de 347,5 milioane de euro.

Acest cost este mai mic decât valoarea fondurilor proprii ale OTP, de aproximativ 400 de milioane de euro, care au servit drept punct de pornire în negocierile inițiale, și este mai apropiat de suma solicitată de OTP în timpul negocierilor din toamnă.

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a aprobat acum finalizarea tranzacției pentru achiziționarea a 100% din acțiunile OTP Bank România, precum și a altor companii din Grupul OTP România, inclusiv OTP Asset Management SAI și OTP Leasing România IFN SA. Semnarea contractului a avut loc în cursul zilei de azi.

Horia Ciorcilă, președintele CA al Băncii Transilvania, a declarat: „Pentru Grupul Banca Transilvania, achiziția afacerii OTP Group în România reprezintă o oportunitate de consolidare a poziției noastre de lider pe piață și de contribuție la întărirea pieței bancare din România. Ne angajăm să continuăm planurile noastre ambițioase pentru creșterea organică a băncii, cu menținerea interesului pentru viitoare oportunități de achiziții”.

Actualitate

YHP Logo