Connect with us

ACTUALITATE

TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ – 13 specialiști silvici din Maramureș, cercetați penal

Publicat cu

pe

În urma finalizării cercetărilor în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Ordine Publică Maramureș – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, s-a formulat propunerea de trimitere în judecată a 13 persoane, angajate în cadrul unui ocol silvic de stat de pe raza județului Maramureș. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus cu propunere de întocmire a rechizitoriului și sesizare a instanței de judecată competentă să judece cauza.

În cadrul urmăririi penale au rezultat probe care fundamentează propunerea rezonabilă că în perioada ianuarie 2015 – iunie 2017, într-un canton silvic de pe raza județului Maramureș au fost efectuate mai multe controale de fond/parțiale, în cuprinsul cărora au fost inserate date nereale, în scopul limitării răspunderii patrimoniale/penale a specialiștilor silvici de canton. Deși pe suprafața cantonului verificat au fost identificate cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, membrii echipelor de control au întocmit în fals actele de control de fond/parțiale, procese – verbale de contravenție, procese – verbale de reținere în vederea stabilirii provenienței/confiscare/dare în custodie, fișele de carnet de inventariere anexate acestora și avize de însoțire a materialelor lemnoase.

Cei 13 specialiști silvici sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și omisiunea sesizării, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate