Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

TRIUMVIRAT – Ungaria, Slovacia și Serbia intensifică eforturile pentru reducerea migrației ilegale și cer mai multe fonduri de la UE

Publicat cu

pe

Liderii Ungariei, Slovaciei și Serbiei au anunțat marți, în cadrul unei reuniuni la Komarno, Slovacia, că vor continua eforturile comune pentru reducerea migrației ilegale spre Uniunea Europeană.

Premierul slovac Robert Fico, președintele sârb Aleksandar Vucic și premierul ungar Viktor Orban au subliniat necesitatea unor fonduri suplimentare din partea UE pentru a controla fluxul de migranți, în special cei provenind din Orientul Mijlociu și Africa, care traversează așa-numita rută a Balcanilor prin Serbia și Ungaria.

În timp ce numărul de treceri ilegale în Balcanii de Vest a scăzut cu 79% în primele nouă luni din 2024, liderii au evidențiat că migrația rămâne o provocare majoră. Orban a propus evaluarea cererilor de azil înainte de intrarea în UE și crearea de hotspot-uri în țări sigure din afara Europei.

În schimb, Vucic a respins ideea amplasării unor astfel de centre în Serbia. Fico a adăugat că în planificarea bugetului UE post-2027, o parte substanțială ar trebui alocată combaterii migrației ilegale, pe care o consideră o amenințare serioasă pentru Europa.

Actualitate

YHP Logo