MOZAIC

TURISM LA NOI ÎN ȚARĂ – Sala de Marmură a Castelului Huniade se redeschide pentru public

Publicat cu

pe

O parte din Castelul Huniade se redeschide publicului, la mai bine de 15 ani de când cel mai vechi monument istoric din Timișoara a fost închis total pentru reabilitare.

Publicul va avea acces doar în Sala de Marmură, care va găzdui o expoziție din cadrul Bienalei Art Encounters, confirmă președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Va fi unul dintre evenimentele prin care vom redeschide Sala de Marmură, prin care vom redeschide Castelul Huniade către vizitatori. Zona de nord-vest este consolidată și asta este principala chestiune care ne face să putem să mergem și să facem o renovare în această aripă a castelului, iar Sala de Marmură necesită minime intervenții astfel încât să poată să constituie un spațiu expozițional pentru expoziții incluse în în programul Capitalei Europene a Culturii. Restul clădirii va fi restricționat, se direcționează către zona deschisă publicului, spune Alin Nica.

Pentru a putea fi redeschis total pentru public, imobilul istoric trebuie reabilitat complet. Autoritățile județene spun că e nevoie 40 de milioane de euro pentru toate lucrările. Parte din fonduri a fost deja obținută prin PNRR, iar o altă finanțare a fost accesată pentru consolidare seismică.

Consiliul Județean Timiș speră să poată atrage bani și din alte surse, precizează Radio Timișoara.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version