ACTUALITATE

TURISM – Machu Picchu a fost închis pe termen nelimitat

Publicat cu

pe

Peru a închis celebrul său sit turistic Machu Picchu pe termen nelimitat din cauza manifestaţiilor împotriva noului preşedinte al ţării, reatează BBC.

Guvernul a declarat că a închis situl şi drumul care duce la acesta, pentru a proteja turiştii şi cetăţenii. Sute de oameni care au fost blocaţi ore întregi la poalele cetăţii incaşe din secolul al XV-lea au fost acum salvaţi. Protestele violente, care s-au soldat cu zeci de morţi, au început când fostul lider din Peru a fost înlăturat.

Serviciile feroviare către Machu Picchu au fost suspendate joi după ce unele şinele de tren au fost avariate. 418 de persoane blocate la faţa locului – 148 de străini şi 270 de peruani – au fost evacuate, sâmbătă, în trenuri şi autobuze.

Nu sunt primii vizitatori care au rămas blocaţi la Machu Picchu din cauza tulburărilor civile – luna trecută, sute de turişti au fost evacuaţi pe cale aeriană, după ce au rămas blocaţi acolo câteva zile.

Aflat în Anzi, Machu Picchu este considerat una dintre cele şapte minuni ale lumii. Este foarte popular în rândul turiştilor, aproximativ un milion de oameni vizitându-l în fiecare an.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version