ACTUALITATE

Ucrainean căutat de salvamontiști în zona Pop Ivan

Publicat cu

pe

O nouă acțiune în derulare a salvatorilor montani ai Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș în zona Vârfului Pop Ivan din Munții Maramureșului. De data aceasta salvatorii montani încearcă găsirea și recuperarea unui cetățean ucrainean care sângerează, fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.
„La caz a plecat o echipă a salvatorilor montani din cadrul SPJ Salvamont Maramureș, împreună cu o echipă de la Poliția de Frontieră Poienile de sub Munte din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei”, anunță Salvamont Maramureș. Vă reamintim că tot în acest moment echipele Salvamont Maramureș acționează pentru salvarea altor patru ucraineni care au cerut ajutor tot din zona Munților Maramureșului. Ambele acțiuni de salvare sunt în plină desfășurare.

ACTUALIZARE „Salvatorii montani au ajuns la tânărul de 34 ani, care are probleme medicale, fiind cardiac, fără medicamentele necesare la el, este extenuat și dezhidratat. Salvatorii montani îi evaluează starea de sănătate și îl vor pregăti pentru extracția terestră, condițiile meteo nefiind prielnice pentru a solicita elicopterul. În sprijinul primei echipe va veni o altă echipă de salvatori montani care tocmai au terminat o interventie care a durat peste 5 ore și care și-au dat disponibilitatea de a urca din nou în munte și a ajuta la acest caz, unde apelantul are probleme medicale”, arată Salvamont Maramureș.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version