Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

UE – Elveţia este pe cale să înceapă noi negocieri cu Uniunea Europeană

Publicat cu

pe

După aproape doi ani de la întreruperea negocierilor cu Uniunea Europeană pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale, Elveția se pregătește să înceapă din nou dialogul cu Bruxelles-ul, conform informațiilor furnizate sâmbătă de către dpa. Astfel, autoritățile de la Berna au anunțat intenția de a relua discuțiile cu Uniunea Europeană în această lună, conform unui comunicat emis vineri de Ministerul elvețian de Externe.

Guvernul elvețian a efectuat consultări ample cu reprezentanții regionali, asociațiile și instituțiile pe parcursul mai multor săptămâni, în vederea stabilirii cadrului pentru relația cu UE pe care își dorește să-l contureze. După aprofundarea majorității recomandărilor, guvernul a adoptat un mandat în acest sens, a precizat Ministerul elvețian de Externe.

Elveția își dorește să mențină accesul la piața internă a UE cu cât mai puține obstacole, însă nu are intenția de a deveni membru al Uniunii Europene. Accesul la piața internă a UE este reglementat de Elveția prin intermediul mai multor acorduri bilaterale.

Cu toate acestea, pentru a relua participarea, Comisia Europeană a solicitat unele concesii suplimentare, la care guvernul elvețian de la Berna nu a fost pregătit să cedeze.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate