ACTUALITATE

UITĂM ȘI IERTĂM? – Ministrul Energiei din Qatar: Gazele ruseşti vor reveni până la urmă în Europa, pe măsură ce ţările ”vor ierta şi uita”

Publicat cu

pe

Respingerea de către Uniunea Europeană a mărfurilor energetice ruseşti în urma invadării Ucrainei de către Moscova nu va dura pentru totdeauna, a declarat ministrul Energiei din Qatar în timpul unei conferinţe recente despre energie, transmite CNBC.

”Astăzi europenii spun că nu avem cum să ne întoarcem” la cumpărarea gazelor ruseşti, a declarat Saad Sherida al-Kaabi, ministrul Energiei şi şeful companiei de stat de gaze QatarEnergy, la Forumul Energetic al Consiliului Atlantic din Abu Dhabi.

”Cu toţii suntem binecuvântaţi că trebuie să putem uita şi să iertăm. Şi cred că lucrurile se remediază cu timpul… ei învaţă din acea situaţie şi probabil au o diversitate mult mai mare [de aport de energie]”.

Europa a fost mult timp cel mai mare client al Rusiei pentru majoritatea mărfurilor energetice, în special gazele naturale.

Ţările UE şi-au redus dramatic importurile de aprovizionare cu energie rusă, impunând sancţiuni ca răspuns la invazia brutală, pe scară largă, de către Moscova a Ucrainei.

Exporturile de gaze ale gigantului energetic de stat rus Gazprom către Elveţia şi UE au scăzut cu 55% în 2022, a declarat compania la începutul acestei luni.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version