IMPORTANT

Uleiul uzat aruncat în chiuvetă. Ce pagube poate produce

Publicat cu

pe

Sunt gesturi considerate mărunte dar care provoacă mari pagube. Unul dintre acestea este cel de aruncare în chiuvetă a uleiului uzat, gest căruia nu îi dăm prea multă importanță, însă maramureșenii trebuie să știe că efectele acestei acțiuni sunt cât se poate de grave.
„Pe lângă faptul că reprezintă un mare factor de poluare al apei și solului, uleiul alimentar uzat și grăsimile animale reziduale aruncate la canalizare se depun pe conducte, unde pelicula de grăsime începe să crească creând blocaje pe rețea, ce conduc la refularea apelor uzate, mirosuri neplăcute și colmatarea instalațiilor. Îți recomandăm ca după ce termini de gătit să lași uleiul utilizat să se răcească. După ce uleiul s-a răcit, strecoară-l pentru a elimina impuritățile și resturile de mâncare. Apoi pune uleiul strecurat într-un recipient de plastic, metal sau sticlă. Uleiul astfel colectat este gata de a fi dus la punctele de colectare specializate pentru a fi trimis spre reciclare.
Este foarte important să eviți amestecarea uleiului uzat cu apă, ulei de motor, uleiuri minerale, lichid de frână sau transmisie, resturi alimentare, produse chimice sau orice alte deșeuri deoarece acesta nu va mai putea fi reciclat.
De asemenea, este bine să știi că uleiul alimentar uzat prezintă proprietăți de reutilizare. Prin prelucrarea uleiului alimentar uzat se produce biocombustibil (componentă bio pentru motorină), săpunuri bio sau lumânări”, anunță autoritățile.
FOTO Servicii Edilitare pentru comunitate  Mioveni
Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version