ADMINISTRATIE

UN NOU PAS – A fost stabilit locul în care va fi construit podul peste Tisa

Publicat cu

pe

Executivul Consiliului Județean (CJ) Maramureș a efectuat o vizită de lucru în localitatea Bila Tserkva (Ucraina, Regiunea Zakarpatia), la locul viitoarei construcții a podului de frontieră.

„Ionel Bogdan, președintele administrației județene, împreună cu reprezentanți ai CNAIR, cu delegația ucraineană și cu reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, au identificat și au examinat în cadrul vizitei de astăzi locul în care urmează să fie construit Podul peste Tisa. Datele tehnice care vizează construirea podului de frontieră au fost, de asemenea, discutate.
Un alt subiect important abordat astăzi a fost acordul între România și Ucraina care reglementează toate detaliile și obligațiile fiecărei părți implicate în realizarea proiectului. Acordul urmează să fie adoptat în Consiliul de miniștri al Ucrainei.
Proiectul Podului peste Tisa are o valoare de 169 de milioane de lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. În prezent se evaluează cele 5 oferte depuse pentru proiectarea și execuția acestuia”, informează reprezentanții CJ Maramureș.

Contractul de proiectare și execuție a Podului peste Tisa va fi semnat până în luna iunie 2022, iar în termen de 25 de luni de la semnarea contractului, podul de frontieră va fi finalizat.

“Facem pași importanți în realizarea acestui proiect și am convingerea că printr-o bună colaborare atât cu CNAIR, cât și cu reprezentanți ai Ucrainei vom putea să implementăm cu succes acest proiect de o importanță majoră pentru ambele țări – România și Ucraina, dar mai ales pentru dezvoltarea județului Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version