Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Unele școli din Baia Mare sunt supraaglomerate

Publicat cu

pe

Timpul trece și mai avem puțin peste o lună până când avem deschiderea unui nou an școlar. Până atunci însă problemele care există în școlile din Baia Mare trebuie rezolvate. Ușor de zis, greu de făcut, însă. Zilele trecute s-a discutat despre problema generată de supraaglomerarea de la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” din municipiu, problemă care persistă deja de câțiva ani, afectând în prezent aproximativ 1.100 de elevi ai claselor pregătitoare și I-VIII.

Primăria Baia Mare a anunțat că pentru anul școlar 2024-2025 conducerea școlii a solicitat, inițial, 5 clase pregătitoare, dar s-au înregistrat înscrieri pentru 6 clase. Și așa avem o criză de spațiu. De ce școala a acceptat mai mulți copii decât trebuie, numai conducerea școlii ne poate spune. Luăm elevi dar nu avem spații unde să ținem orele. Unii vor după masă, alții nu vor. Unii vor să se facă ore în altă parte, alții nu. Și atunci cum împaci pe toată lumea?

”Există un vid legislativ de care profită unii și care permite înscrierea în clasele pregătitoare cu vize de flotant, deși, conform domiciliilor, acești copii aparțin de alte școli. Așa am ajuns să avem școli supraaglomerate, respectiv unități aproape goale. Unii părinți fentează regulile, conducerile școlilor acceptând situația! În final, problema este aruncată în curtea Primăriei, singura care nu ar trebui să aibă nici o implicare în această problemă, deoarece noi ne ocupăm strict de infrastructura școlară și nu de programă și înscrieri”, anunță Primăria Baia Mare.

Printre soluțiile propuse se numără relocarea claselor pregătitoare în spațiile disponibile la școlile gimnaziale ”Vasile Alecsandri” și „I. L. Caragiale”, recent renovate. Mai există posibilitatea privind desfășurarea cursurilor în programul de după-amiază. Însă și aici nu toată lumea este de acord.

Însă un lucru e clar: Atâta vreme cât se acceptă vizele de flotant problema nu va fi rezolvată. Zilele trecute am discutat pe acest subiect cu Mihai Pop, șeful ISJ Maramureș, care a recunoscut că ceva trebuie să se schimbe. În caz contrar problemele vor fi aceleași.

Vezi si: Vizele de flotant si reteaua scolara din Maramures 

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo