Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

URMARE FALIMENT – Ce trebuie să știe șoferii care au polițe RCA la City Insurance

Publicat cu

pe

Compania de asigurări City Insurance a intrat ofical în faliment, în urma deciziei luată de Tribunalul București, la mai puţin de cinci luni de la retragerea autorizaţiei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Poliţele RCA emise de City Insurance mai sunt valabile doar 90 de zile, până pe 10 mai. Până atunci, şoferii care şi-au cumpărat asigurări care expiră după această dată pot renunţa la ele și pot să ceară să fie despăgubiţi de Fondul de Garantare”, scrie stirileprotv.ro.

Dan Apostol, purtător de cuvânt al ASF: „Dacă apar situaţii, cu accidente, daunele sunt plătite de Fondul de Garantare a Asigurărilor.”

Fondul de Garantare a Asigurărilor a înregistrat până acum peste o sută de mii de cereri de daune. Peste 7.500 dintre dosare au fost deja rezolvate, costurile totale depăşind 50 de milioane de lei.

Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR: „Majoritatea poliţelor vor putea fi acoperite de fondul de garantare, însă există cazuri, care vor veni cu siguranţă la masa credală a City Insurance.”

„Tribunalul Bucureşti a decis şi un calendar precis, aşa încât până pe 18 martie vor trebui depuse toate cererile de creanţe, pentru ca vreme de câteva săptămâni să fie verificate, iar lista finală a creanțelor să fie publicată la mijlocul lunii mai”, conform site-ului stirileprotv.ro.

foto adevarul.ro

Actualitate

YHP Logo